Home Noutati moto Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica
Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

52


Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă atât pentru modelul de 125 cmc, cât și pentru varianta de 200 cmc.

Discutăm despre Aprilia SR GT 125 MotoGP Replica, oferită și pentru versiunea SR GT 200. Aceasta vine cu o caroserie în culorile echipei din Campionatul MotoGP, respectiv negru, roșu și violet, prezente în aceleași proporții pe caroseria acestui model. Negru este nuanța principală, urmată de accente roșii și câteva elemente violet. Astfel, poți susține Aprilia Factory Racing Team și a sa RS-GP și când nu poți fi în tribune sau în fața televizorului.

În raport cu modelele standard din această gamă, varianta MotoGP Replica vine cu pneuri doar pentru asfalt, care să meargă cu aspectul său mai sportiv, lăsând anvelopele care erau potrivite și pe drumuri mai puțin bune pentru celelalte versiuni. Era și normal, nu? Nu poți visa la MotoGP când nu ești pe asfalt, cel puțin nu în viziunea producătorului.

Opțional, pot fi adăugate numerele de concurs ale piloților Maverick Vinales sau Aleix Espargaro, sub formă de stickere, dacă acest lucru este solicitate de cumpărător.

Motorizările sunt nemodificate față de standard, deci agregatul de 125 cmc este un monocilindru ce dezvoltă 14.7 cai-putere la 8750 rpm și un cuplu maxim de 12 Nm la 6000 rpm. Varianta SR GT 200 are 174 cmc, nu 200, așa cum ai crede din numele său, iar aceasta vine cu 17.4 cai-putere la 8500 rpm și 16.5 Nm.la 7000 rpm.

Potrivit Aprilia, noile SR GT Replica sunt disponibile la reprezentanțele mărcii la prețuri pornind de la 4.449 euro pentru varianta de 125 cmc, respectiv 4.749 euro pentru varianta 200, plus taxele specifice fiecărei țări.

Spre comparație, pe site-ul local al mărcii, avem un preț de pornire de 4.450 de euro pentru SR GT ABS 125, 4.640 de euro pentru SR GT Sport ABS 125, 4.870 de euro pentru SR GT Sport 200 și 4.730 pentru SR GT 200. Prețurile menționate pentru piața din România includ TVA, în timp ce valorile comunicate de site-ul internațional nu sunt întotdeauna menționate cu TVA inclusă, după cum a fost cazul și mai sus.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...