Home Comunitatea moto 600 orașe din întreaga lume și 90.000 de rideri – DGR
Comunitatea moto

600 orașe din întreaga lume și 90.000 de rideri – DGR

1


The Distinguished Gentleman’s Ride Bucharest (DGR), eventul global caritabil care reprezintă lupta împotriva bolilor masculine, s-a desfășurat pe 24 septembrie pentru a treia oara în Capitală.

Plimbarea a decurs concomitent în peste 600 de orașe din întreaga lume. Au participat peste 90.000 de rideri și s-a reușit strângerea a aproape 5 milioane de dolari – sumă targetată pentru anul acesta. Donațiile se mai pot face până pe data de 8 octombrie și sunt adresate luptei împotriva cancerului de prostată și a bolilor mintale. Cu ocazia DGR se dorește conștientizarea acestor boli și prevenirea lor printr-un îndemn la consultații medicale periodice. Sunt boli conexe iar rata de creștere este îngrijoratoare – 3 din 4 sinucigași sunt bărbați, 510.000 de bărbați se sinucid zilnic la nivel global – mai exact 1 persoana/ minut.

Cu ocazia acestei plimbării se vrea și schimbarea în bine a percepției negative asupra motocicliștilor, iar faptul că un “ride” ca acesta se derulează de fiecare dată într-un mod elegant, responsabil și de bun simț face să fie apreciat de către public, participanți în trafic, Poliție, etc.

Ediția București de anul acesta a luat un curs surprinzator – au participat peste 170 de domni ferchezuiți și doamne chic, numar dublu față de anul trecut. Am avut ocazia să vedem unele dintre cele mai frumoase și elegante motociclete pe un traseu mai lung și mai pitoresc. Startul a fost dat la Academia Militară, de unde s-a mers în coloană până la punctul de regrupare, Gara Regală Băneasa, s-a continuat prin Mogoșoaia și Buftea, iar finishul a fost la Moșia Corbeanca. Aici, riderii au avut parte de o petrecere de zi cu rol de socializare, au fost premiați primii trei donatori/colectori care au reușit sa strângă aproximativ jumătate din suma totală, totul într-o atmosfera boemă, elegantă și plină de jovialitate.

Încă de anul trecut, Bucureștiul și-a găsit locul în clipul oficial DGR printre cele câteva orașe mari ale lumii. La capitolele fonduri strânse și număr de participanți am reușit să fim înaintea Rusiei, a mai multor țări asiatice și din Balcani. Anul acesta am depășit cu mult recordul ediției precedente și sperăm ca, încă o dată, să dăm lumii întregi un exemplu de bună organizare, spirit caritabil si eleganță.

Participanții au fost din categoria medium-upper class – medici, avocați, arhitecți, antreprenori, publicitari și oameni de media.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...

Comunitatea motoNoutati moto

Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc...

Comunitatea moto

Royal Enfield și Indian Motorcycles vă așteaptă să le descoperiți în Park Lake

Centrul comercial Park Lake din București va găzdui o expoziție moto în...

Comunitatea moto

În weekend are loc Apex Speed Fest, un eveniment de motorsport în Centrul Bucureştiului

Weekend-ul 2-3 Septembrie aduce motorsportul în centrul Bucureştiului sub forma Apex Speed...