Vmoto Stash, o electrică menită posesorilor de A1

Cu această nouă sportivă proiectată în italia, Vmoto pare să fi găsit rețeta ideală pentru a-i tranziționa si pe tinerii de 16 ani la motociclete electrice.

Este din ce în ce mai dificil să ieși în evidență în lumea vehiculelor electrice pe două roți. Producătorii încearcă să atragă atenția cu linii retro sau linii futuriste, dar întotdeauna prețul este destul de piperat. Tot ce lipsește este un model electric care să atragă tinerii de 16 ani, dar care să fie și accesibil.

Vmoto Soco a fost primul care a încercat să creeze un pachet mărime-performanță-cost în concordanță cu cel al unui actual 125 în 4 timpi. Proiectată de atelierul C-Creative din San Marino condus de Adrian Morton, Stash părea a fi prima motocicletă electrică capabilă să încălzească inimile tinerilor de șaisprezece ani; Din păcate însă, decizia de a crește performanța motorului electric (de la 6 la 8 kW) a prelungit timpii de dezvoltare cu multe luni, iar sosirea pe piață este acum programată pentru începutul anului 2023.

În spatele lui  Stash se află o companie încă tânără, dar destul de solidă. Încorporată în Australia, Vmoto are totuși un suflet chinezesc și fabrici în Nanjing. Este specializată în producția de vehicule pentru mobilitate urbană, cu o rețea globală de distribuție în peste 65 de țări, o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro în 2021 și o creștere puternică: 40.000 de vehicule vândute în 2021,  60.000 în 2022 și predicții de 120.000 în 2024.

Compact și ușor

Așadar, iată-ne pe un drum virajat pentru a testa o versiune prototip a Stash. Față de TC Wanderer și Ts Street Hunter, accelerația și viteza maximă sunt la nivelul unui 125 4T.  Motorul de 8 kW este amplasat în butucul roții din spate, soluție rezervată de obicei autovehiculelor cu performanțe reduse datorită limitelor sale dinamice. În timpul scurtului nostru test, din nou pe asfalt foarte neted, nu au apărut probleme.

Ciclistică

Cu toate acestea, poziția motorului a permis coborârea bateriei, eliberând spațiu în partea superioară a motocicletei și creând un compartiment unde ar trebui să fie rezervorul, suficient de mare pentru a găzdui o cască integrală. O atenție deosebită pentru caracterul practic, dar și un stil cu adevărat atrăgător, cu o parte frontală agresivă, o coadă retrasă și un motiv de „turbină” care luminează vederea laterală, acolo unde carcasele extinse acoperă partea electrică.

Șasiu tradițional cu cadru din oțel, furcă inversată și monoamortizoare centrale fără brațe. Jante de 17″ cu frâne pe disc și anvelope foarte agile: 100/80 pe față și 120/70 pe spate. Există, de asemenea, un tablou de bord LCD pentru a controla componentele electronice, cu 3 niveluri de putere.

Un pachet fără precedent

În timpul scurtului nostru test, am apreciat impulsul plăcut al propulsorului, care își depășește rapid surorile TC și TS; viteza maximă promisă este de 120 km/h. Bateria de 7,2 kWh permite o autonomie de aproximativ 110 km în condiții de utilizare mixtă în, afara orașului poate 70-80 km, dar autonomia este suficientă. Încărcarea durează aproximativ șase ore cu o priză 220V standard.

Pe scurt, Vmoto Stash este cu adevărat interesant: pentru performanțele sale, pentru versatilitatea sa, dar mai ales pentru că reprezintă primul vehicul capabil să seducă pasionații de motociclete, posesori de categoria A1. Bineînțeles, multe vor depinde și de preț, care promite să fie competitiv. Tot ce rămâne de făcut este să așteptăm versiunea finală.

Adaugati comentariu