Home Comunitatea moto Vespa 3 Castle Ride 2023 a avut participanți din 17 țări
Comunitatea moto

Vespa 3 Castle Ride 2023 a avut participanți din 17 țări

75


A doua ediție a Vespa 3 Castle Ride s-a încheiat cu succes zilele trecute, iar organizatorii s-au bucurat de o prezență-record. Discutăm de peste 100 de pasionați ai mărcii italiene care s-au alăturat evenimentului.

Participanții Vespa 3 Castle Rider au venit din 17 țări și au mers atât pe Transfăgărașan, cât și pe Transalpina. Toți au plecat din Sibiu și au vizitat obiective precum lacul Vidraru, Stana Stefanu și cetățile Câlnic, Poenari și Alba Iulia.

Traseul lor a avut 560 de kilometri și a îmbinat trasee pitorești, șosele emblematice și mâncăruri autentice. Este a doua ediție a evenimentului care a debutat în 2018, având la vremea respectivă aproape 100 de participanți. Acum, organizatorii au înmânat 120 de kituri de participare Vesparilor din 17 țări.

Pasionații de Vespa din România au fost acompaniați de omologii lor din Bulgaria, Serbia, Polonia, Italia, Grecia, Slovenia, Belgia, Ungaria, Macedonia, Croația, Austria, Slovacia, Canada, Spania, Muntenegru, Germania și Franța.

Printre participanți s-au numărăt și Comisarul pentru Turism al Vespa World Club, precum și președinți ai cluburilor naționale Vespa din cinci țări. La rândul lor, membrii clubului Vespa din România și a celor din Vespa Club București au călătorit adesea în afara țării pe motoscuterele lor Vespa, în unele cazuri mergând la întâlniri internaționale Vespa, așa că era și cazul să vedem reciproca în țara noastră.

Vespa Club România a fost înființată în 2013 și este o organizație non-profit ce a adunat peste 400 de membri din întreaga țară. Prin aceasta, România este afiliată Vespa Club Europa și Vespa World Club, ceea ce au făcut posibile organizarea unor evenimente precum Vespa Movie Night și 3 Castle Ride Edition I.

Începând cu aprilie 2022 există și Vespa Club București sub forma de organizație non-profit, aceasta din urmă fiind înființată pentru a promova mersul pe două roți ca alternativă eficientă la autoturismele personale într-un oraș precum Bucureștiul.

Potrivit organizatorilor, Vespa Club București are peste 300 de membri care participă activ la diferite evenimente interne și internaționale. Evident, participanții Vespa Club București sunt afiliați și la Vespa Club Europa și se alătură evenimentelor și inițiativelor naționale ale Vespa Club România.

Foto: Vespa Club România

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Comunitatea motoNoutati moto

Yamaha Scooter Day revine în România luna aceasta

Yamaha aduce împreună întreaga sa gamă de scutere pentru un eveniment de...

Comunitatea motoNoutati moto

Run de conștientizare

Cea mai mare campanie de awareness: peste 300 de participanți prezenți la...