Vespa 3 Castle Ride 2023 a avut participanți din 17 țări

A doua ediție a Vespa 3 Castle Ride s-a încheiat cu succes zilele trecute, iar organizatorii s-au bucurat de o prezență-record. Discutăm de peste 100 de pasionați ai mărcii italiene care s-au alăturat evenimentului.

Participanții Vespa 3 Castle Rider au venit din 17 țări și au mers atât pe Transfăgărașan, cât și pe Transalpina. Toți au plecat din Sibiu și au vizitat obiective precum lacul Vidraru, Stana Stefanu și cetățile Câlnic, Poenari și Alba Iulia.

Traseul lor a avut 560 de kilometri și a îmbinat trasee pitorești, șosele emblematice și mâncăruri autentice. Este a doua ediție a evenimentului care a debutat în 2018, având la vremea respectivă aproape 100 de participanți. Acum, organizatorii au înmânat 120 de kituri de participare Vesparilor din 17 țări.

Pasionații de Vespa din România au fost acompaniați de omologii lor din Bulgaria, Serbia, Polonia, Italia, Grecia, Slovenia, Belgia, Ungaria, Macedonia, Croația, Austria, Slovacia, Canada, Spania, Muntenegru, Germania și Franța.

Printre participanți s-au numărăt și Comisarul pentru Turism al Vespa World Club, precum și președinți ai cluburilor naționale Vespa din cinci țări. La rândul lor, membrii clubului Vespa din România și a celor din Vespa Club București au călătorit adesea în afara țării pe motoscuterele lor Vespa, în unele cazuri mergând la întâlniri internaționale Vespa, așa că era și cazul să vedem reciproca în țara noastră.

Vespa Club România a fost înființată în 2013 și este o organizație non-profit ce a adunat peste 400 de membri din întreaga țară. Prin aceasta, România este afiliată Vespa Club Europa și Vespa World Club, ceea ce au făcut posibile organizarea unor evenimente precum Vespa Movie Night și 3 Castle Ride Edition I.

Începând cu aprilie 2022 există și Vespa Club București sub forma de organizație non-profit, aceasta din urmă fiind înființată pentru a promova mersul pe două roți ca alternativă eficientă la autoturismele personale într-un oraș precum Bucureștiul.

Potrivit organizatorilor, Vespa Club București are peste 300 de membri care participă activ la diferite evenimente interne și internaționale. Evident, participanții Vespa Club București sunt afiliați și la Vespa Club Europa și se alătură evenimentelor și inițiativelor naționale ale Vespa Club România.

Foto: Vespa Club România

Adaugati comentariu