Home Comunitatea moto Valentino Rossi semnează pentru încă doi ani cu Yamaha
Comunitatea motoPiata moto

Valentino Rossi semnează pentru încă doi ani cu Yamaha

2


Recunoscut de mulți drept cel mai bun pilot din toate timpurile, Valentino Rossi continuă colaborarea cu echipa de uzină Yamaha, urmând să alerge în sezoanele 2019 și 2020 la bordul lui YZR-M1. Confirmarea a venit odată cu îmbarcarea pentru cel de-al 13-lea sezon al său cu Yamaha. Combinația dintre Doctor și YZR-M1 a dus la depășirea multor recorduri și câștigarea a patru campionate. Statisticile celui mai de succes pilot Yamaha, pe scurt, sunt 56 victorii, 43 de locuri secunde și 35 de locuri adunate în 206 curse.

Declarația oficială a lui Valentino Rossi a lămurit ceea ce milioanele de fani bănuiau și sperau să se întâmple: “Când am semnat contractul cu Yamaha în martie 2016, mă întrebam dacă va fi ultimul contract ca pilot MotoGP. În ultimii doi ani am ajuns la concluzia că vreau să merg mai departe pentru că lucrurile care mă fac fericit sunt cursele, faptul că sunt un pilot MotoGP și în special faptul că alerg pe M1 al meu.

valentino rossi

Este o plăcere să lucrez cu echipa mea, cu Silvano, Matteo și toți mecanicii mei, cu inginerii japonezi, Tsuji-san, și în primul rând cu Tsuya-san. Sunt fericit.

Vreau să mulțumesc Yamaha, lui Lin Jarvis și Maio Meregalli în particular, pentru încrederea oferită în ciuda provocării dificile: să fii competitiv până la 40 de ani! Știu că va fi dificil și presupune mult efort din partea mea și mult antrenament, dar sunt pregătit. Nu duc lipsă de motivație, de asta am semnat pentru încă doi ani.”

Abia așteptăm să-l vedem pe Doctor la treabă, să ne arate ce ași mai are ascunși în mânecă. Cum anul trecut a obținut 6 podiumuri importante și o victorie în Olanda, ne așteptăm ca și anul acesta să ne ofere câteva surprize plăcute.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Piata moto

Un nou showroom și service moto în București: Zeno Moto

În weekendul 14-15 octombrie a fost inaugurat un nou showroom moto în...

Comunitatea moto

Cu Motorrad la Motorpark: BMW Motorrad Track Experience 2023

Chiar dacă marca germană nu ar fi celebrat aniversarea a 100 de...

Comunitatea moto

Mit sau adevăr: poți frâna mai bine fără ABS?

În aproape orice grup de motocicliști te-ai afla, fie că este online...

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...