Home Noutati moto Triumph Rocket 3: cel mai spectaculos model cruiser
Noutati moto

Triumph Rocket 3: cel mai spectaculos model cruiser

27


Ați testat vreodată trei motoare monocilindrice de 819 cmc? Dacă, nu aveți acum posibilitatea cu motorul de 2.458 cmc al noului muscle cruiser britanic Rocket 3, disponibil în două versiuni.

Două sigle R și GT, pentru același echipament, dar sub același caracter puternic și foarte britanic, care a făcut întotdeauna unic modelul Triumph Rocket III unic. Comparativ cu versiunea anterioară, noul Rocket 3 este cu totul alt model, mai modern, puternic, dur și încrezător de propriile mijloace. Iar faptul că, că în nume apar cele trei simboluri romane sunt acum exprimate în cifre zecimale, ar trebui luat în considerare ca pe o distanțare de trecut.

Comparativ cu modelul anterior, noul Rocket 3 nu mai are nimic în comun, cu excepția faptului că motorul are tot 3 cilindri și este amplasat longitudinal dar cu un volum enorm de 2.458 cc (+ 164 cmc comparativ cu versiunea anterioară) capabil să livreze 165CP la 6.000 rpm (față de 147CP la modelul vechi) și un cuplu maxim de 221Nm, dar de data aceasta la 4.000 rpm și nu la 2.750 și cântărește cu peste 18 kg mai puțin decât predecesorul său.

Rocket 3 R și Rocket 3 GT prezintă forme de cruiser, dar cu linii strânse și cu cele trei terminale (două la dreapta, unul la stânga), scurte, groase și într-un negru opac rău care transmit o mare dorință de a rula. Cadrul este confecționat din aluminiu, suspensiile Showa sunt reglabile, sistemul de frânare utilizează etriere monobloc montate radial, șezutul pentru pasager este rabatabil, iar janta din spate realizată din aluminiu forjat și prevăzută cu 20 de spițe.

Față de precedenta generație, noul Rocket III este mai lejer cu 40 kg (291 kg în cazul versiunii R și 294 kg pentru GT), ceea ce reprezintă un plus pentru manevrabilitate iar ca sisteme electronice de asistență nu lispesc: ABS-ul, controlul tracțiunii în viraje, 4 programe de condus (Road, Rain, Sport și Rider), cruise control-ul, Hill Hold Control, keyless și Ride by Wire.

De la lansare sunt disponibile cele două versiuni pentru a sublinia versatilitatea acestui maxi dragster care se vrea a fi excelent model cruiser. Diferențele dintre cele două versiuni se găsesc la nivelul detaliilor: pedalierul avansat, ghidonul înalt, mânerele încălzite și spătarul standard prezente pe versiunea Rocket 3 GT. Rocket 3 R este disponibil în culorile roșu sau negru, în timp ce Rocket 3 GT este oferit în culorile negru și în combinația gri-roșu. Cele două versiuni vor fi comercializate la sfârșitul anului iar prețurile nu au fost încă communicate.

Foto: Triumph 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Indian Challenger Elite: serie limitată la doar 325 de unități

Indian a prezentat o serie limitată bazată pe modelul Challenger, numită Elite,...

Noutati moto

Husqvarna Norden 901 primește actualizări pentru generația 2024

Husqvarna a prezentat varianta 2024 a lui Norden 901, model ce va...

Noutati moto

BMW R 12 și R 12 nineT: un cruiser și un roadster împart o inimă nouă

BMW a prezentat două modele-surori, R 12 și R 12 nineT, ce...

Noutati moto

Honda Dax îşi prezintă paleta de culori pentru 2024 în Europa

Honda Dax, celebrul model de mini-motocicletă popular în Japonia și în Vestul...