Home Utile Top 5 avantaje ale unei biciclete electrice
Utile

Top 5 avantaje ale unei biciclete electrice

49


Când n-ai bani suficienți pentru un motor adevărat, iar o bicicletă clasică ți se pare o insultă la adresa ta, cea mai bună variantă este o bicicletă electrică. E undeva la mijloc și satisface nevoia de mobilitate fără prea mare efort.

Pentru un pasionat de motoare, o bicicletă electrică ar putea părea o ciudățenie. Însă în momentul în care îi descoperi avantajele, realizezi că e invenția care ar putea să transforme viitorul pe două roți.

Ecologică

În competiția biciclete electrice vs moto vom da câștig de cauză bicicletei electrice. Și asta întrucat fiind alimentată cu energie electrică se înscrie în categoria vehiculelor ecologice, care ar putea face tranziția către o lume cu emisii zero. Poluarea pe care o produc este, practic, inexistentă.

Ieftină

Spre deosebire de o motocicletă, costul unei biciclete electrice este de zece ori mai mic. Așadar, pentru cei care simt nevoia să se miște mai rapid prin oraș, dar nu au suficienți bani pentru un motor, bicicleta electrică este varianta ideală. În plus, energia electrică este mai ieftină decât orice alt combustibil, iar dacă încarci bateria bicicletei pe timpul nopții, beneficiezi și de un tarif redus la kw/ora.

biciclete electrice

Practică

Numai pe străzile Capitalei circulă astăzi peste 1,5 milioane de autoturisme. Toate acestea creează zilnic ambuteiaje, care se lasă cu ore de așteptare în trafic. În plus, lipsa locurilor de parcare este o altă problemă cu care se confruntă orice șofer. O bicicletă electrică, în schimb, are avantajul că poate fi parcată oriunde, evident, cu condiția să fie asigurată cu un sistem de siguranță. Ba chiar o bicicletă electrică pliabilă se depozitează inclusiv sub biroul de la serviciu fără niciun fel de probleme.

Rapidă

Bicicleta electrică Pegas poate fi folosită cu succes în oras, chiar și în aglomerație. Viteza sa de croazieră este limitată la 25 de kilometri la oră, dar chiar și așa, este cu mult peste viteza pe care o prinde în trafic în orele aglomerate o mașină. Are o autonomie mare la fiecare încărcare, care poate depăși 100 de kilometri.

Comodă

Efortul depus atunci când te afli pe o bicicletă electrică este minim, astfel că vehiculul acesta devine unul dintre cele mai comode mijloace de transport. Ceea ce inseamnă că nu vei transpira dând necontenit la pedale, astfel că o vei putea folosi pentru a ajunge la serviciu. În plus, spre deosebire de motor, pentru bicicleta electrică nu ai nevoie de permis pentru a o conduce.

Dacă te numeri printre cei care preferă să opteze pentru biciclete românești, Pegas, brandul autohton readus la viață în urmă cu câțiva ani, îți propune o gamă bogată de biciclete electrice, de la cele de pliabile și ergonomice, până la cele robuste, puternice.

Pegas Partizan e-bike este bicicleta electrică Pegas cu iz de motocicletă. Dispune de asistare ecologică la pedalare, făcând pedalarea mult mai captivantă. Are un cadru ușor de aluminiu, cuvete integrate, suspensie paralelogram cu arcuri duble și frână pe disc, motor de la Bafang de 250W, iar transmisia este de la Shimano.

Pegas Suprem Dinamic este un fat bike, o bicicletă electrică hibrid. Din motive de securitate in trafic, viteza sa este limitată la 25 de kilometri pe oră, dar acest eventual neajuns compensează la partea de autonomie a bateriei, care poate rezista, potrivit testelor, la o distanță de 100 de kilometri.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Utile

Cum sa-ti construiesti propria trusa de scule personalizata pentru a face fata oricarui proiect

Indiferent dacă ești un pasionat al bricolajului sau un profesionist în domeniul...

Utile

Sfaturi practice pentru înlocuirea garniturii la motocicletă – Cum să mențineți motorul în stare perfectă

Motocicliștii experimentați știu că întreținerea periodică a motorului este esențială pentru a...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...