„TEHNOLOGIA PE CARE O UTILIZĂM LA CURSE ESTE DISPONIBILĂ PENTRU ORICINE ȘI ESTE DEZVOLTATĂ ÎN MOTOGP.“

INTERVIU NICO THUY, DIRECTOR AL DIVIZIEI MOTO BRIDGESTONE EUROPE

Dle Thuy, Bridgestone a venit la EICMA cu o întreagă serie de pneuri noi.

Care sunt principalele noutăți?

Am venit la salon atât pentru a ne prezenta noutățile cât și pentru a arăta publicului întregul nostru portofoliu. În primul rând, am lansat aici noul pneu H50 Battlecruise, care este proiectat pentru cruiserele mari cu motoare V2, americane sau non-americane. Pe acest pneu ne concentrăm foarte mult lunile acestea, pentru a-l introduce pe piață. Are caracteristici foarte bune din punct de vedere al uzurii, al aderenței pe uscat și pe ud și al manevrabilității acestor motociclete mari și grele – oferă o virare ușoară. NICO THUY,

Battlecruise este un pneu pentru piața americană sau europeană? NICO THUY,

În primul rând ne adresăm pieței americane, unde 50% dintre motociclete sunt cruisere mari, însă și piața europeană, deși mai mică, este foarte importantă pentru noi, fiind într-o continuă creștere. Credem că vom avea succes în Europa cu noua anvelopă, mai ales că fenomenul Custom se dezvoltă permanent aici. Nou este și pneul de off-road X10, cu o compoziție moale, destinat în principal suprafețelor nisipoase. Este o completare importantă a gamei noastre de off-road. Să nu uităm de pneul nostru din gama hypersport – S21, pe care îl prezentăm aici montat pe superbike-ul electric Sarolea, iar T30 Evo este anvelopa noastră de Touring, care în Europa are o cotă importantă dintr-o piață foarte mare.

Având în vedere că ați fost furnizor unic pentru MotoGP timp de mai mulți ani, ce pregătiți nou la capitolul pneurilor pentru motocicletele sport și de curse pe baza cercetării făcute în Motomondial?

 Ceea ce am început de anul acesta și vom continua pe viitor este să ne concentrăm pe campionatele naționale, să dezvoltăm pneurile de care au nevoie sportivii din aceste competiții. Vrem să ne apropiem mai mult de clienții noștri sNICO THUY,portivi la modul direct. Anul acesta neam concentrat pe campionatul spaniol, unde am înregistrat două victorii și locul doi în clasamentul general, ceea ce este excelent. Acesta este mediul în care vrem să dezvoltăm noile noastre generații de pneuri sport, pentru că aici sunt utilizatorii lor. De asemenea, în Mondialul de Anduranță am avut o echipă japoneză importantă și cercetarea noastră se concentrează și acolo, vom continua la anul în această competiție. Așadar filosofia noastră este să stăm aproape de clienții noștri pe circuite, să revoluționăm lumea pneurilor de curse răspunzând nevoilor specifice ale sportivilor. Cursele sunt laboratorul nostru permanent. Iar toată cercetarea pe care o vom face se va regăsi în caracteristicile produselor din magazine. Tehnologia pe care o utilizăm la curse este disponibilă pentru oricine și este o tehnologie dezvoltată, firește, în MotoGP.

Adaugati comentariu