Home Noutati moto PEUGEOT ȘI KYMCO DOUA NOI CONCEPTE LA EICMA 2018
Noutati moto

PEUGEOT ȘI KYMCO DOUA NOI CONCEPTE LA EICMA 2018

2


Cel puțin la prima vedere, pare totuși surprizătoare propunerea celor doi constructori de la ultima ediție a salonului milanez EICMA de la sfârșitul lui 2018, deoarece aceștia sunt specializați pe segmentul scuter. Dacă în cazul francezilor poate fi considerată ca o revenire în acest segment, pentru taiwanezi reprezintă un salt triplu în avans privind propulsia  electrică.

Deși este cunoscut a fi un important producător de modele scuter, Peugeot este o companie cu 120 de ani de istorie fiind cea mai veche din lume în cee ace privește producția de motociclete. Astfel, în anul 1898 a realizat prima motocicletă echipată cu motor de Dion-Bouton, în timp ce în 1913 a prezentat modelul 500 M1 care, datorită soluțiilor tehnice implementate  precum motorul de 500 cmc cu doi cilindri având distribuție cu două axe cu came în chiulasă și 4 supape pe cilindru a fost foarte avansat pentru vremea respectivă.

Chiar dacă după o lungă perioadă de timp, cele două concepte de motociclete, un Roadster și un Cafe Racer prezentate între saloanele moto de la Paris și Milano, în ultimele luni constituie o revenire în segmental respectiv: ″Peugeot a produs întotdeauna motociclete încă de la înființarea sa. Poate conta ca imagine inclusiv numeroasele recorduri de viteză, numeroasele victorii în curse dar și tehnologia de vârf. Revenirea pe piața moto cu astfel de modele pe segmente noi, după o pauză lungă – spune Enrico Pellegrino, director general Peugeot Motocycles Italia – reprezintă o reîntoarcere la istoria sa bogată, recuperând propriul său trecut glorios, propunând noi modele cu identitate proprie și care ajută la creșterea imaginii brandului francez în viitor „.

Cu excepția câtorva încercări cu unele modele cu moatoare de mică capacitate, producătorul taiwanez Kymco nu a mai demarat noi proiecte pentru producerea unei motociclete având motor cu o capacitate mai mare. Dar odată cu prezentarea modelului super sport electric SuperNEX, taiwanezii au făcut cu pas uriaș. Acesta beneficiază de o cutie de viteze cu șase trepte și performanțe de top: accelerație de la 0 până la 100 km / h în 2.9 secunde, de la 0 până la 200 km/h în 7.5 secunde și de la 0 la 250 km/h în 10.9 secunde. Modelul este unul electric inovativ, la care conducătorul poate alege una dintre cele patru setări ale motorului în funcție de comportamentul său: Poised, Assertive, Bold și Extreme.

La acest model chiar și sunetul motorului perceput poate fi personalizat. „Motocicleta noastră a fost apreciată încă de la prezentarea oficială. Mi-am dat seama de acest lucru pentru că mulți vizitatori de standul nostru m-au întrebat când o vom vedea și pe stradă „, a spus Allen Ko, CEO al Kymco. Tot el a mai adăugat: „Sunt convins că SuperNEX este un produs inovator, inclusiv din punct de vedere al designului. Din ceea ce înțeleg, există o dorință pentru ceva diferit „.

Provocarea lui Kymco tocmai a început, așa cum spune Allen Ko: „Vorbim despre o motocicletă electrică, deci există câteva aspecte care trebuie luate în considerare: greutatea și durata de viață a bateriei. Majoritatea doresc ca o motocicletă electrică să nu cântărească prea mult, să fie performantă și să aibă o autonomie cât mai mare. Dar dacă trebuie să fie performantă și să beneficieze de o mare autonomie, trebuie echipată cu o mulțime de baterii.Iar dacă are multe baterii, motocicleta cântărește foarte mult. În final trebuie să găsim un compromis potrivit „.

Foto: Peugeot; Kymco

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...