Home Utile Noul pneu Michelin Road 5 GT oferă siguranță pentru călătorii lungi
Utile

Noul pneu Michelin Road 5 GT oferă siguranță pentru călătorii lungi

0


Producătorul francez de pneuri Michelin lansează un nou model de pneu dezvoltat în special pentru motocicliștii care parcurg foarte mulți kilometri pe autostradă și care asigură o mai mare aderență pe carosabil umed.

Noul model de pneu Michelin Road 5 GT este succesorul modelului Michelin Pilot Road 4 GT și vine în completarea gamei Michelin Road 5. Comercializarea pneului Michelin Road 5 GT a demarat la sfârșitul lui septembrie 2019 și se adresează în special pasionaților călătoriilor lungi cu motociclata. Motocicliștii au nevoie de o anvelopă specifică care să ofere siguranță, confort, durabilitate, stabilitate și plăcere de a conduce, în toate condițiile, chiar și după ce au parcurs mulți kilometri. Dezvoltată respectând filozofia și aceleași standarde riguroase ale anvelopelor Michelin Road 5, versiunea GT beneficiază de progresele tehnologice ale gamei din care provine.

Pentru a răspunde așteptărilor motocicliștilor pretențioși, Michelin Road 5 GT se recomandă pentru performanță dar în special pe suprafețele umede, pentru stabilitate și frânare eficientă, mai ales atunci când aceștia sunt surprinși de vremea ploioasă. Din testele comparative interne, noul pneu obține primul loc în testele de frânare și de aderență pe drumurile umede chiar și cu o uzură de 50%.

Pneul Michelin Road 5 GT folosește tehnologia de fabricare aditivă a metalului pentru a putea dezvolta matrițe extrem de sofisticate. Rezultatul obținut sunt lamelele progresive, numite Michelin XST Evo, care prezintă caneluri mai largi pe măsură ce uzura crește, crescând nivelul de slotare a benzii de rulare pentru a-și păstra capacitatea de drenare a apei.

Pneul Michelin Road 5 GT este fabricat cu următoarele dimensiuni pentru partea din față: 120/70 ZR 17 M / C (58W) ROAD 5 GT F TL; 120/70 ZR 18 M / C (59W) ROAD 5 GT F TL iar pentru partea din spate: 170/60 ZR 17 M / C (72W) ROAD 5 GT R TL; 180/55 ZR 17 M / C (73W) ROAD 5 GT R TL; 190/50 ZR 17 M / C (73W) ROAD 5 GT R TL; 190/55 ZR 17 M / C (75W) ROAD 5 GT R T

Foto: Michelin 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...

Utile

Alegerea setului de anvelope de vară

Alegerea setului de anvelope de vară. Deseori luna aprilie încă ne mai...

steaguri vela
Utile

Steaguri vela – top 3 avantaje pentru folosirea în cadrul evenimentelor în aer liber

Promovarea brandului tău este esențială pentru a crește vizibilitatea și a atrage...