Noi detalii despre Triumph Rocket 3 și Thruxton TFC

Dăcă în urmă cu circa trei luni, producătorul britanic Triumph dezvăluia primele fotografii cu noile sale modele Rocket 3 și Thruxton TFC, acum a venit rândul primelor detalii și caracteristici tehnice ale modelului ce urmează să fie comercializat și care face parte din programul Triumph Factory Custom (TFC), care oferă un tratament special pentru fiecare client.

Modelul Rocket 3 care va fi disponibil în numai 750 de unități are echipat un nou motor cu 3 cilindri de 2500 cmc care dezvoltă o putere maximă de 170 CP și un cuplu maxim de 221 Nm.

Rocket 3 este cel mai puternic model de istoria Triumph și beneficiază de un cadru de aluminiu, finisaje din carbon, jante din aliaj, șa realizată din piele, sistem de frânare Brembo Monoblocco Stylema și suspensii reglabile Showa. La exterior merită amintite furca de tip monobraț și farurile duble cu Led iar ca dotări de ultimă oră se înscriu: ABS cornering, cruise control, Triumph Sgift assist pentru schimbările rapide, Hill Hold control (pentru plecările din pantă), controlul tracțiunii, instrumente de bord cu TFT în culori care au fost proiectate să ofere funcții complete inclusiv în combinație cu modulul opțional de conectivitate Bluetooth, acesta din urmă având integrat sistemul de control „GoPro”, sistemul de navigație  „turn-by-turn” cu tehnologie Google, gestionarea apelurilor primite și posibilitatea de a asculta muzica instalată pe smartphone.

Analizând datele tehnice, se remarcă faptul că reproiectarea fiecărui element a permis o reducere a greutății cu peste 40 kg, ceea ce face ca modelul Rocket 3 TFC să fie cu 15% mai ușor decât modelul anterior.

În același timp, producătorul britanic a furnizat și numărul de cai putere dezvoltați de motorul aflat în dotarea noului model Thruxton TFC, care ajung la 109 și sunt atinși la 8000 rpm iar greutatea totală este mai redusă cu 5 kg în comparație cu precedentul model Thruxton R.

Foto: Triumph

 

Adaugati comentariu