Home Noutati moto Electra Glide Revival – primul model din Icons Collection de la Harley-Davidson
Noutati moto

Electra Glide Revival – primul model din Icons Collection de la Harley-Davidson

56


Harley-Davidson a anunțat noua sa colecție: Icons. Un program anual care oferă modele de motociclete în ediție foarte limitată, concepute pentru a evlavia formele tradiționale și stilul american, fie prin revizuirea temelor clasice de design Harley-Davidson, fie prin explorarea ideilor care reprezintă stilul motocicletei viitorului. Colecția Icons va conține unul sau două modele anual, cu o singură serie de producție pentru fiecare model de motocicletă. Producția acelui model nu va fi reluată sau repetată vreodată. Fiecare motocicletă din Icons Collection va fi înseriată, iar cumpărătorul va primi un certificat de autenticitate.

Colecția Harley-Davidson® Icons va debuta odată cu introducerea modelului Electra Glide® Revival ™, o motocicletă retro-clasică pentru nostalgicul care dorește să meargă cu o motocicletă al cărui stil este atât distinctiv cât și atemporal. Producția globală a modelului Electra Glide Revival va fi limitată la o versiune unică de 1.500 de exemplare.

Aspectul actualului model, Revival, este inspirat de Electra Glide din 1969, prima motocicletă Harley-Davidson disponibilă cu un carenaj accesoriu „batwing”. Carenajul a devenit o trăsătură legendară – și adesea imitată – pentru stilul Harley-Davidson. Forma sa este un identificator vizual pentru multe modele Harley-Davidson și repere ale sale se regăsesc inclusiv printre motocicletele moderne. În 1969, carenajele pentru accesorii și cutiile laterale au fost oferite doar în fibră de sticlă turnată în alb, iar Electra Glide Revival replică aspectul cu un finisaj vopsit în culoarea Birch White (alb mesteacăn). Rezervorul fidel acelei perioade și scrisul Electra Glide de pe aripa din față completează aspectul.

Electra Glide Revival va fi oferit într-o singură schemă de culori inspirată de culoarea originală din 1969: rezervorul de combustibil în două tonuri, denim albastru Hi-Fi și negru, împărțit cu o bandă albă, cu vopsea Hi-Fi Blue pe aripi și panouri laterale.

„Trăim într-un moment foarte dinamic, fiecare dintre noi experimentând schimbări constante”, a spus Brad Richards, vicepreședintele departamentului de stil și design al Harley-Davidson. „Modelul Electra Glide Revival este o oază în această turbulență zilnică, o modalitate de a vă reconecta cu ADN-ul fundamental Harley-Davidson care a creat Grand American Touring.”

Aspectele esențiale ale designului modelului Electra Glide Revival includ șaua solo cu tapițerie în negru și alb plus șină cromată în spate, montată deasupra unui arc elicoidal reglabil și amortizor, o referință către modelele Harley-Davidson FL din anii 1960, dar are și rolul de a îmbunătăți confortul pilotului. Roțile spițate și cromate alături de anvelopele late cu pereți albi plusează la aspectul nostalgic, la fel ca și cromul strălucitor amplasat aproape ostentativ de jur împrejurul motocicletei.

Electra Glide Revival oferă un stil clasic, dar designul și tehnologia de care dispune sunt absolut moderne. V-Twinul este un Milwaukee Eight 114, furca dual bending valve este de 49 mm, sistemul multimedia include Android Auto și Apple CarPlay. Iar în materie de siguranță găsim ABS și acționare concomitentă a frânelor, controlul tracțiunii și al frânei de motor precum și ajutor la pornirea din rampă.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...