Home Noutati moto Ducati 916 dedicată lui Massimo Tamburini
Noutati moto

Ducati 916 dedicată lui Massimo Tamburini

0


Pentru a sărbători 25 de ani de la debutul celebrului model Ducati 916, muzeul moto de la Borgo Panigale(sediul principal Ducati) s-a îmbogățit cu unele exemplare noi ale modelului 916 care a contribuit decisiv în istoria brand-ului italian Ducati.

Mulțumită colaborării cu Simona Tamburini, fiica lui Massimo Tamburini, va fi posibilă admirarea pentru pasionați și nu numai a trei exemplare ale modelului 916 care s-au aflat în posesia designerului originar din Rimini – Massimo Tamburini, autorul acestei capodopere autentice de stil, design și inovație.

Exemplarele expuse la Muzeul Ducati sunt cele trei prototipuri ale modelului 916 pe care Massimo Tamburin a dezvoltat motocicleta până la industrializarea sa, care a avut loc în 1994. Acestea ne permit să aflăm despre detaliile nepublicate și până acum necunoscute, care fac parte din istoria acestei legendare motociclete Ducati.

Massimo Tamburini, care proiectase deja modelul Paso 750 pentru Ducati, a fost solicitat și pentru proiectarea modelului 916 care a marcat o adevărată revoluție în domeniul moto. Ducati 916 este rezultatul unei lucrări care a durat 6 ani și în care a fost studiat în mod meticulos fiecare detaliu, obținând-se la final un model revoluționar, atât din punct de vedere tehnic, cât și stilistic chiar și fără utilizarea unui tunel aerodinamic eolian.

Pe unul din cele trei exemplare expuse se găsesc o serie de detalii similare cu cele ale versiunii 916 SP, cea mai performantă a modelului 916. Cadrul motocicletei este realizat aproape în întregime din fibră de sticlă, în timp ce elementele aerodinamice, precum și apărătoarea frontală, airbox-ul, evacuările și suportul plăcii de înmatriculare sunt în fibră de carbon. Motocicleta are implementate numeroase componente de la modelele de competiție, cum ar fi jantele din magneziu cu 5 spițe și brațul spate realizat din aliaje. Este interesant de remarcat absența indicatorilor de direcție, la fel și cea a chilometrajului, instrumentația de bord limitându-se la turometru și la indicatorul de temperatură al apei. Cele trei motociclete vor fi expuse la Muzeul Ducati până pe data de 15 ianuarie 2020.

Foto: Ducati

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...