Confederate a devenit Curtiss și face acum motociclete electrice

Americanii de la Confederate au decis să-și schimbe numele după 25 de ani de activitate. Cu această ocazie, se pare că au schimbat macazul și au trecut la motociclete electrice.

Primul lor model se numește Zeus și arată la fel de bine precum modelele propulsate convețional. Zeus a fost expus la Quail Motorcycle Gathering, o întrunire moto din California care are deja zece ediții în spate.

Tehnologia din spatele lui Zeus este dezvoltată de cei de la Zero Motorcycles, dar a fost modificată de Curtiss pentru a se mula pe specificațiile și dorințele clientelei țintă. Discutăm despre două motoare electrice care împart un cardan comun, iar toate acestea sunt ascunse de cadrul custom din aluminiu.

Rezultatul oferă 170 CP și un cuplu maxim de 393 Nm, adică triplu față de o motocicletă cruiser de 1000 centimetri cubi, de exemplu. Suspensia este semnată de Race Tech și completează jantele din fibră de carbon. Frânele sunt de la Beringer și sunt și ele ieșite din comun față de ceea ce găsim la o motocicletă obișnuită.

Curtiss va începe producția lui Zeus în 2020, iar atunci vom afla și prețul său. În orice caz, nu va fi ieftin, deoarece americanii de la Confederate făceau motociclete high-end, care ajungeau să coste peste 60.000 de dolari. Un model electric cu tehnologie inedită nu va fi ieftin, deci Zeus ar putea să devină cel mai scump produs al acestei companii.

Până atunci, nu este clar dacă marca din Alabama va continua să producă motociclete custom cu motoare cu ardere internă. Însă, strategia lor pe termen lung promite produse pentru aproape orice buzunar, ceea ce ar putea să aducă și o schimbare de strategie pentru ei.

Adaugati comentariu