Bosch lucrează la un sistem ce previne căzăturile

Bosch are în dezvolatare o tehnologie care să prevină căzăturile de pe motocicletă. Acesta este încă în lucru, dar promite să elimine lowside-urile și multe alte asemenea.

Planul nemților implică o duză performantă amplasată pe ambele laterale ale motocicletei. Aceste duze ar urma să fie alimentate cu aer comprimat și să fie conectate la un computer care analizează unghiul de înclinare, viteza ambelor roți și alți senzori similari.

Ideea sistemului este să sufle aer comprimat pe laterala pe care este detectată o potențială cădere, iar rider-ul ar putea apoi să redreseze motocicleta datorită ajutorului electronic oferit de sistemul de la Bosch. După cum sună descrierea sa, suntem la câțiva ani distanță de apariția oficială, dar un alt element care ne descurajează este faptul că poate fi folosit o singură dată.

Doar motocicletele mari l-ar putea folosi, iar caracterul de unică folosință este legat de canistra de aer comprimat, care nu va putea fi reîncărcată de utilizator. Nu este clar cât va costa în plus acest sistem și câte kilograme are, însă nu va fi standard prea curând pe vreo motocicletă de serie.

Adaugati comentariu