Home Comunitatea moto Un cuplu de români și un BMW R 1200 GS în jurul lumii
Comunitatea motoTurism moto

Un cuplu de români și un BMW R 1200 GS în jurul lumii

42


Motocicleta este, fără dubii, vehiculul care oferă cea mai mare senzație de libertate. Nu degeaba, călătoriile în jurul lumii sunt realizate, în cea mai mare parte, la ghidonul motocicletelor. Pe 23 mai, un cuplu de români a plecat în marea călătorie a vieții, cu scopul de a înconjura globul pământesc, călare pe unul dintre cele mai reușite enduro-tourere disponibile pe piață: BMW R 1200 GS. În călătoria lor, cei doi tineri urmăresc să doboare și alte recorduri mondiale!

Ei se numesc Diana și Florin Moraru și au ales, pentru călătoria de 2 ani, un motor confortabil și fiabil: BMW R 1200 GS. Alegerea nu a fost întâmplătoare – ultima variantă a tourer-ului încununează 32 de ani de perfecționări continue, asigurându-i lui Florin 125 de cai absolut necesari pentru condițiile extreme de drum pe care plănuiește să le străbată. Răcirea combinată (aer-lichid) a motorului boxer, este ideală pentru variațiile extreme de temperatură, iar modurile de pilotaj, selectabile prin apăsarea unui buton, îi conferă versatilitate maximă.

BMW R 1200 GS Diana Florin Moraru

 

Nu este prima călătorie de acest fel a celor doi tineri: anul trecut, ajutați de o motocicletă BMW R 1150 RT, ei au făcut turul Europei. Următoarea provocare logică: turul lumii. Ar fi primul cuplu din istorie care ar reuși să ducă la capăt o astfel de aventură! Și, ca să nu pară simplu, ei vor să-l picanteze cu încă trei recorduri mondiale: cele mai multe capitale și cele mai multe orașe vizitate într-o expediție moto, respectiv cuplul cu cele mai multe căsătorii.

„Vrem să arătăm că se poate, că românii sunt oameni curajoşi şi aventurieri, că suntem altfel decât suntem priviţi în afara graniţelor ţării… Întreg traseul nostru va fi povestit, filmat şi postat pe blogul nostru, în română şi engleză, în speranţa că va fi citit de cât mai multă lume. Vrem ca toată lumea să afle povestea noastră, de la început până la ultimul detaliu. Să povestim pregătirile şi paşii făcuţi, părţile bune şi greutăţile cu care ne-am confruntat iar la final, şi cel mai important, ca doi români, soţ şi soţie, au avut curajul să arate lumii că românii şi România sunt unici, că am purtat şi arborat cu mândrie trei culori în jurul lumii.”

Până acum, Diana și Florin au străbătut o bună parte din Europa, ajungând în Germania. Deja au vizitat 11 capitale, iar planul este respectat în totalitate. Le putem citi impresiile aici, și le putem urmări fiecare mișcare prin instrumentul de live-tracking.

Ce-ar mai fi de adăugat? Faptul că expediția va însuma aproximativ 100.000 km și că următorii pași vor include, în ordine, Peninsula Scandinavă, Asia, America de Nord, Centrală și de Sud. De-acolo, în funcție de situație, vor traversa fie Atlanticul, spre Africa, fie Pacificul, spre Australia. Le ținem pumnii și le dorim vreme bună, peisaje frumoase, gazde primitoare și zero incidente! Succes Diana, baftă Florin, iar tu, BMW R 1200 GS – să ai grijă de ei!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Comunitatea motoNoutati moto

Yamaha Scooter Day revine în România luna aceasta

Yamaha aduce împreună întreaga sa gamă de scutere pentru un eveniment de...

Comunitatea motoNoutati moto

Run de conștientizare

Cea mai mare campanie de awareness: peste 300 de participanți prezenți la...