Home Accesorii BMW a lansat trusa de scule pentru motociclete
AccesoriiCustomUtile

BMW a lansat trusa de scule pentru motociclete

1


Scenariu: v-ați scos motocicleta la plimbare și ați sfârșit într-un tufiș, într-o zonă în care nu aveți semnal la telefon. Care e soluția? Scoateți trusa de scule ”BMW GS Survival Tool”.

Bine, scenariul e ușor exagerat, iar prețul nu e chiar mic: în varianta de bază, kitul de supraviețuire costă 389 euro în Germania. Mai există încă două variante peste aceasta, la prețurile de 1479, respectiv 1699 euro. Sculele sunt aceleași indiferent de varianta aleasă, însă diferă materialele din care sunt confecționate. Ce conține kitul ca să merite sumele astea? Păi conține o unealtă-vedetă care ține loc de topor, ciocan, clește, șurubelniță și ferăstrău, inspirată din cea utilizată acum un secol de către mecanicii din Bavaria. Pe lângă aceasta, un set capete de șurubelnițe și torxuri, o serie de prelungitoare, o articulație cardanică precum și câteva dintre cele mai uzuale chei fixe sunt gata să sară în ajutorul motociclistului aflat la ananghie.

Inutil de precizat, materialul din care sunt realizate sculele este de cea mai bună calitate: crom-molibden, prelucrat mecanic. Totuși, pentru a menține greutatea scăzută, au fost utilizate și materiale precum aluminiu și plastic. Varianta mai scumpă, numită ”Pro” este realizată din titan, în timp ce vedeta ”HP” folosește titanul și fibra de carbon drept materiale principale. Trusele au fost trecute prin multe teste de rezistență în condiții tipice de lucru, dar ultimul test a fost un fiasco. Și asta pentru că, la Trofeul BMW GS organizat în sud-estul Asiei unde, în ciuda condițiilor grele de competiție, nicio motocicletă n-a avut nevoie de schimbarea vreunei piese.

Nici nu e de mirare: seria GS este produsă din 1980, timp în care și-a dovedit fiabilitatea într-o mulțime de ocazii. Astfel, unealta multifuncționață și-a arătat utilitatea doar la fixarea corturilor, deschiderea sticlelor și a cutiilor de conserve. Indiferent de varianta trusei alese, inscripția GS gravată cu laser atestă apartenența sa la seria de motociclete BMW F 800 GS / 800 GS Adventure.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Viziera încălzită a debutat comercial, dar prețul e pe măsură

Ce ai spune dacă ai afla că există o vizieră moto încălzită...