Home Noutati moto Yamaha MT-09 SP : noutăți din Dark Side of Japan
Noutati moto

Yamaha MT-09 SP : noutăți din Dark Side of Japan

2


La scurt timp după prezentarea noului MT-09, Yamaha prezintă și varianta SP. Cu motorul și șasiul său complet noi, MT-09 se anunță deja a fi cel mai incitant Hyper Naked de până acum. Dar, pentru cei care caută un plus de performanță, Yamaha a creat MT-09 SP, o motocicletă și mai precisă, cu un pachet electronic mai bogat și o suspensie mai performantă decât a variantei standard.

Dispunând de tuburi 41 mm cu un DLC (diamant ca strat de acoperire) dur, care asigură o suspensie extrem de lină și sensibilă, furcile frontale KYB® sunt dotate cu reglaje complete pentru preîncărcarea, revenirea și comprimarea amortizării, permițând pilotului SP să obțină configurarea ideală pentru adaptarea la diverse situații de pilotare. În plus, aceste furci față de ultimă generație oferă, de asemenea, posibilitatea reglării compresiei atât pentru viteze reduse cât și pentru cele ridicate, putând fi atinse reglaje foarte fine ale suspensiei.

[sliders_pack id=”55144″]

Pentru a ține pasul cu avantrenul motocicletei, suspensia spate are un amortizor Öhlins cu reglaje complete pentru amortizare (compresie și revenire). Pretensionarea se poate regla manual.

Pentru a-i ajuta pe viitorii proprietari să păstreze limitele de viteză mai ușor, varianta SP vine echipată și cu cruise control. Acesta devine activ la peste 50 km/h, din treapta a 4-a în sus.

Elemente specifice Yamaha MT-09 SP

Șaua exclusivă cu cusături duble a modelului MT-09 SP, cu cusături contrastante, a fost dezvoltată pentru a oferi pilotului un sentiment de unitate de neegalat la bordul acestei Hyper Naked premium. Forma scaunului și a rezervorului de combustibil, precum și ergonomia generală, au fost dezvoltate prin Kanno Hyoka – adică prin evaluarea performanțelor motocicletei pe baza percepțiilor și feedback-ului pilotului de test. Acest proces exhaustiv asigură îmbunătățirea experienței de pilotare generale de către produsul final.

O altă caracteristică exclusivă a MT-09 SP este bascula din aluminiu eloxat, care completează noul cadru Crystal Graphite. Împreună cu alte detalii – precum arcul galben de pe amortizorul spate Öhlins și pinionul de antrenare negru – brațul oscilant al SP-ului întărește senzația premium și aspectul sportiv pur al acestui Hyper Naked lider de clasă.

Noua culoare exclusivă Icon Performance a modelului MT-09 SP, cu influențe R1M, are un sistem de vopsea albastru/negru în mai multe tonuri pe rezervorul de combustibil și conductele de aer, pentru a oferi un aspect și mai agresiv și mai exclusivist acestui model Hyper Naked de top. Finisajul premium este îmbogățit cu o grafică unitară cu transfer la apă, iar culorile stil Supersport întăresc caracterul sportiv pur al motocicletei și subliniază legăturile tehnologice strânse cu R1M – cea mai avansată realizare de înaltă performanță construită vreodată de Yamaha.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...