X AND THE CITY

O PARTE SCUTER, O PARTE MOTOCICLETĂ, NOUL „AUTOMATIC“ AL MĂRCII JAPONEZE ARUNCĂ UN OCHI ȘI SPRE OFF-ROAD-UL UȘOR, PĂSTRÂND STANDARDE RIDICATE DE CONFORT ȘI PRACTICITATE.

De-a lungul anilor, Honda a prezentat de mai multe ori modele ieșite din comun, inventând de fapt noi segmente de piață. Dacă ne gandim la un sport-tourer, ne vine imediat în minte VFR-ul, dacă vorbim de maxi-scutere, vine vorba de CN 250. Exemplele în acest sens sunt nenumărate. La EICMA 2016, firma din Tokyo a reușit să uimească lumea întreaga prezentând oficial noul X-ADV, un mijloc de locomoție care îngemănează caracteristicile unei motociclete clasice cu cele ale unui scuter, dar care permite accesul și în lumea off-road. Ideea este să te poți mișca cu eficacitate peste tot și aproape pe orice fel de teren fără să trebuiască să îți bați capul cu ambreiajul și schimbatorul: în traficul urban, în excursiile de weekend cu bagaje după tine, dar și pe drumuri neasfaltate. Suntem oare în fața primului SUV cu 2 roți?X AND THE CITY
NELIPSITUL DCT Honda X-ADV este propulsat de consacratul motor montat pe gama „750“: vorbim de bicilindrul în linie de 745 cmc, cu 4 supape pe cilindru, capabil de 55 CP la 6250 rpm (creditat cu un consum mic, de 27,9 Km/l în ciclu mediu WMTC). Transmisia este faimoasa DCT (dublu ambreiaj) care permite alegerea între două tipuri de funcționare automată D și S – cea din urmă are 3 moduri de funcționare – și manuală MT cu butoane pe ghidon. Ghidon care este larg și copiază forma celor de off-road: are secțiune biconică și este montat pe risere înalte. De inspirație off-road sunt și jentile cu spițe, încălțate cu pneuri tubeless cramponate (120/70-17 și 160/60-15), la fel și suspensiile: furcă upside-down cu cursă de 154 mm și 150 mm la mono-amortizor. Garda la sol este de 162 mm. Apoi avem ABS-ul dezactivabil pe spate, o facilitate rezervată clasei Adventure. Pe față avem 2 discuri de frână de 310 mm și etriere cu prindere radială. Bordul LCD este de mari dimensiuni și este extins pe verticală, ca la motocicletele de rally. Nu lipsesc handguard-urile și scutul de aluminiu. Practicitate înainte de orice: șaua lui X-ADV, asezata la 820 mm înălțime (opțional este disponibilă o sa joasă de 790 mm), este realizată dintr-o singură bucată. Parbrizul este reglabil în 5 poziții, iar în portbagajul de sub șa încape o cască integrală, chiar dacă are cozoroc tip offroad. Printre detaliile de semnalat: farurile cu LED, bascula din aluminiu și sistemul Smart Key în locul tradiționalei chei de contact. Nu lipseste nici cricul central. X-ADV va fi disponibil în 4 culori – din care două scheme HRC – în timp ce gama de accesorii include Topcase, faruri suplimentare și bare de protecție laterale.

Adaugati comentariu