Home Noutati moto X AND THE CITY
Noutati moto

X AND THE CITY

1


O PARTE SCUTER, O PARTE MOTOCICLETĂ, NOUL „AUTOMATIC“ AL MĂRCII JAPONEZE ARUNCĂ UN OCHI ȘI SPRE OFF-ROAD-UL UȘOR, PĂSTRÂND STANDARDE RIDICATE DE CONFORT ȘI PRACTICITATE.

De-a lungul anilor, Honda a prezentat de mai multe ori modele ieșite din comun, inventând de fapt noi segmente de piață. Dacă ne gandim la un sport-tourer, ne vine imediat în minte VFR-ul, dacă vorbim de maxi-scutere, vine vorba de CN 250. Exemplele în acest sens sunt nenumărate. La EICMA 2016, firma din Tokyo a reușit să uimească lumea întreaga prezentând oficial noul X-ADV, un mijloc de locomoție care îngemănează caracteristicile unei motociclete clasice cu cele ale unui scuter, dar care permite accesul și în lumea off-road. Ideea este să te poți mișca cu eficacitate peste tot și aproape pe orice fel de teren fără să trebuiască să îți bați capul cu ambreiajul și schimbatorul: în traficul urban, în excursiile de weekend cu bagaje după tine, dar și pe drumuri neasfaltate. Suntem oare în fața primului SUV cu 2 roți?X AND THE CITY
NELIPSITUL DCT Honda X-ADV este propulsat de consacratul motor montat pe gama „750“: vorbim de bicilindrul în linie de 745 cmc, cu 4 supape pe cilindru, capabil de 55 CP la 6250 rpm (creditat cu un consum mic, de 27,9 Km/l în ciclu mediu WMTC). Transmisia este faimoasa DCT (dublu ambreiaj) care permite alegerea între două tipuri de funcționare automată D și S – cea din urmă are 3 moduri de funcționare – și manuală MT cu butoane pe ghidon. Ghidon care este larg și copiază forma celor de off-road: are secțiune biconică și este montat pe risere înalte. De inspirație off-road sunt și jentile cu spițe, încălțate cu pneuri tubeless cramponate (120/70-17 și 160/60-15), la fel și suspensiile: furcă upside-down cu cursă de 154 mm și 150 mm la mono-amortizor. Garda la sol este de 162 mm. Apoi avem ABS-ul dezactivabil pe spate, o facilitate rezervată clasei Adventure. Pe față avem 2 discuri de frână de 310 mm și etriere cu prindere radială. Bordul LCD este de mari dimensiuni și este extins pe verticală, ca la motocicletele de rally. Nu lipsesc handguard-urile și scutul de aluminiu. Practicitate înainte de orice: șaua lui X-ADV, asezata la 820 mm înălțime (opțional este disponibilă o sa joasă de 790 mm), este realizată dintr-o singură bucată. Parbrizul este reglabil în 5 poziții, iar în portbagajul de sub șa încape o cască integrală, chiar dacă are cozoroc tip offroad. Printre detaliile de semnalat: farurile cu LED, bascula din aluminiu și sistemul Smart Key în locul tradiționalei chei de contact. Nu lipseste nici cricul central. X-ADV va fi disponibil în 4 culori – din care două scheme HRC – în timp ce gama de accesorii include Topcase, faruri suplimentare și bare de protecție laterale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...