Harley-Davidson, un viitor model de 400 cmc pentru piața chineză

Compania americană din Milwaukee a semnat un contract cu firma chineză Qianjiang Motorcycle pentru a produce unele modele cu motoare de mică capacitate în China începând cu al doile semestru al anului 2020.

Harley-Davidson a găsit un partener pentru a produce motociclete dotate cu motoare de până în 400 cmc destinate pieței locale din China. Producătorul american a declarat că viitorul model va fi construit de firma Qianjiang Motorcycle și va avea în dotare un motor de 338 cmc față de cei minimum 601 cmc de la majoritatea motocicletelor vândute pe piața din SUA. Modelul care se așteaptă să debuteze până la sfârșitul anului 2020 va fi singura motocicletă cu marca Harley care nu va fi produsă în fabricile din Milwaukee (Wisconsin – SUA).

Producătorul american a asigurat că toate motocicletele destinate pieței din SUA vor fi fabricate doar în SUA. Firma chineză Qianjiang Motorcycle este controlată de grupul chinez Geely, cel care deține producătorul auto suedez Volvo și are o participație semnificativă la grupul german Daimler care deține producătorul auto german Mercedes. În urmă cu aproape un an, Harley-Davidson a luat decizia transferului producției în Thailanda pentru motociclete vândute pe piața din UE. În acest scop, compania și-a propus să evite obligațiile impuse de UE ca răspuns la cele impuse de SUA pentru oțel și aluminiu importate din vechiul continent. La Bursa din New York, acțiunile Harley-Davidson au înregistrat o creștere cu 3% de la începutul anului, însă a pierdut 21,5% în ultimele 12 luni.

Foto: Harley-Davidson

Adaugati comentariu