Home Utile Când este timpul să înlocuiți farurile și lămpile de pe motocicleta dumneavoastră
Utile

Când este timpul să înlocuiți farurile și lămpile de pe motocicleta dumneavoastră

1


Una dintre premisele fundamentale pentru funcționarea în siguranță a motocicletelor este funcționarea regulată a sistemului de iluminare. Pentru o motocicletă, se folosesc de obicei lămpi cu flanșă cu halogen cu o tensiune de 12 V.

De mare importanță sunt parametrii precum luminozitatea luminii pentru a asigura o bună vizibilitate pe timp de noapte și în condiții meteorologice nefavorabile și rezistența la șocuri, zdruncinături și vibrații inevitabile atunci când conduceți o motocicletă.

Sursele de lumină bazate pe LED-uri au devenit parte integrantă din viața noastră, atât acasă, cât și pe șosea. Farurile cu LED sunt utilizate pe scară largă în automobile și motociclete. Popularitatea acestor lămpi oferă astfel de avantaje:

  1. Consum redus de energie în comparație cu lămpile cu halogen;
  2.  lumină mai moale și mai uniformă;
  3.  Durată de viață foarte lungă a lămpii;
  4.  Siguranța mediului;
  5.  Rezistență la șocuri;
  6.  Pe șosea, oferiți un flux luminos cu o luminozitate excelentă, îmbunătățind siguranța călătoriei;
  7.  Se încălzește în mai puțin de 1 secundă.

Selectarea becurilor Xenon pentru motocicleta dumneavoastră

Gama de culori a lămpilor moderne este cuprinsă între 4300K și 8000K. Și, în consecință, cu cât acest indicator este mai mic, cu atât spectrul de lumină este mai aproape de lumina soarelui. Lămpile cu un indice mare de 7 până la 8 mii au o culoare albastră. De asemenea, acestea sunt caracterizate de o strălucire puternică. Cel mai bine este să optați pentru lămpi din intervalul 4600K până la 6000K. Opțiunea optimă va fi instalarea unei lămpi cu xenon pe motocicleta doar pe lumina de trecere. Unele motociclete prevăd instalarea de lămpi bioxenon. Atunci când alegeți un bec, inspectați-l cu atenție. Principalul lucru este ca acesta să nu aibă așchii și fisuri.

Funcționarea corectă a tuturor luminilor de motocicletă este obligatorie, siguranța șoferului depinde de aceasta. În cazul în care becul farului este defect, acesta trebuie înlocuit cât mai curând posibil. Există faruri cu un element optic: în ele, reflectorul este conectat la difuzor, iar lampa este situată în interior în raport cu reflectorul, este foarte ușor de schimbat dacă este necesar.

Există, de asemenea, lămpi pentru faruri – modele moderne, perfect protejate împotriva umezelii, prafului și murdăriei. Ele nu se dezasamblează, sunt realizate sub forma unui singur element optic. Prin urmare, dacă este necesar să se înlocuiască, de exemplu, incandescența, este necesar să se înlocuiască întregul bec al farului.

Care sunt luminile de reglementare ale unei motociclete?

În conformitate cu standardele internaționale, luminile din față, din spate și cele de parcare trebuie să fie albe, iar cele din spate trebuie să fie roșii. Luminile de stop, inclusiv a treia lumină de frână, trebuie să fie, de asemenea, roșii, iar semnalele de direcție și luminile de parcare vor fi galbene sau chihlimbarii.

Înlocuirea becului poate fi simplă sau complicată, totul depinde de motocicleta. Accesul la bec este cel care poate fi o problemă, din cauza parbrizului sau a carcasei. Va trebui să demontezi carenajul motocicletei cu multă răbdare. Aveți grijă să păstrați toate șuruburile.

După ce totul este demontat, tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați benzile de cauciuc de protecție și să scoateți ștecherul din priză pentru a avea acces la bec. Scoateți-l cu grijă, apoi ștergeți carcasa cu o cârpă. Instalați noul bec și repetați același lucru ca și până acum.

CUM ȘTIU DACĂ FARURILE MOTOCICLETEI MELE SUNT DEFECTE?

Farurile motocicletei sunt dereglate atunci când fasciculul de lumină nu mai strălucește suficient de sus, caz în care vizibilitatea dvs. va fi slabă. De asemenea, se poate întâmpla ca fasciculul să lumineze prea sus, ceea ce reprezintă un real pericol pentru ceilalți. Este nevoie de două persoane pentru a regla fasciculul. Pentru a nu falsifica constatările, o persoană trebuie să fie așezată pe el pentru a reproduce exact condițiile de conducere. Așezați motocicleta la 5 metri de un perete pe care ați pus o bucată mare de carton plat. Dacă fasciculul nu ajunge la înălțimea cartonului, înseamnă că farurile sunt nereglate.

Informații despre farurile motocicletelor de la autodoc24.ro

Informații despre farurile pentru motociclete de la gijonmotoweekend.com

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...

Utile

Alegerea setului de anvelope de vară

Alegerea setului de anvelope de vară. Deseori luna aprilie încă ne mai...

steaguri vela
Utile

Steaguri vela – top 3 avantaje pentru folosirea în cadrul evenimentelor în aer liber

Promovarea brandului tău este esențială pentru a crește vizibilitatea și a atrage...