VIITORUL CONECTIVITĂȚII PENTRU SIGURANȚA LA GHIDON

YAMAHA ȘI SAMSUNG ITALIA AU DEZVOLTAT UN PARBRIZ INTELIGENT PENTRU MOTOCICLETE

Yamaha a introdus în premieră absolută, ca prototip destinat scuterelor sale Tricity, un nou concept de siguranță la ghidon: parbrizul „smart“ (inteligent). Acesta a fost dezvoltat de Samsung Italia și afișează în fața riderului informațiile primite de la telefonul mobil din buzunar. Noua tehnologie permite chiar și interacțiuni cu aplicațiile de apelare, SMS și WhatsApp ale telefonului, fără ca motociclistul să-și aplece privirea mai mult de câteva grade de la șosea și fără să-și ia mâinile de pe ghidon. Riderul poate respinge un apel si trimite de la un buton de pe ghidon un mesaj prestabilit apelantului, la fel cum ar face pe telefon dacă nu ar fi în șa. O altă funcție este afișarea indicațiilor și rutelor furnizate de aplicația de navigație a smartphone-ului. Parbrizul se conecteaza cu
telefonul mobil via Wi-fi.
Acest parbriz a fost dezvoltat ca aport tehnologic al Yamaha la alianța Connected Motorcycle Consortium, din care mai fac parte BMW și Honda. Scopul ei este dezvoltarea unui standard unic de comunicații între motociclete, iar parbrizul inteligent va fi cu siguranță parte a viitorului sistem de „mobilitate în favoarea siguranței“.
Ideea acestei tehnologii le-a venit celor din echipa de cercetare Samsung Italia după ce au observat că tot mai mulți tineri scot telefonul din buzunar și vorbesc la el în timp ce merg pe scuter. Cu acest parbriz dispare tentația urgentă de a băga mâna în buzunar după telefon pentru vedea cine te sună.

Adaugati comentariu