Ultima noapte de vacanță, întâia ceartă cu realitatea – 272 zile până la Romaniacs

Înainte de înscrierea propriu zisă la Red Bull Romaniacs (care s-a deschis astăzi, 23 octombrie), m-am hotărât să fiu responsabil și să mă urc prima oară pe o motocicletă de motocross. La RAMS MX School, la Ciolpani, mi s-a dat pe mână o minunată Yamaha WR. Minunată pentru că, la fel ca orice motocicletă de școală, e reglată astfel încât să nu te pună în cap chiar din primii metri. Și Youtube mi-e martor că în privința asta posibilitățile sunt infinite.

Prinsesem curaj înainte să mi se explice care e poziția corectă pe motocicleta asta. Apoi, după 10 minute obosisem și aveam impresia că se încearcă pe mine o nouă metodă de tortură. După vreo jumătate de oră în total am primit pauză și, sincer, aș fi fugit… dar nu mai aveam energie. Pe urmă a trebuit să parcurg traseul în picioare cu mâna stângă la spate, pentru că trișam (fără să vreau) și mă sprijineam în mâini. Am descoperit până la finalul cursului noi grupe musculare.

După cum sper că știți deja, Adrian Răduță predă copiilor în cadrul RAMS MX School și are grijă ca primii pași ai viitorilor sportivi să fie cei corecți. Este de la sine înțeles că explicațiile lui sunt foarte clare însă, în cazul meu, erau greu de pus în practică.

Realitatea lovește sub centură

A doua zi după antrenament nu puteam călca pe piciorul drept pentru că mă durea călcâiul, și destul de rău tendonul lui Ahile. Se pare că am forțat ușor tendoane, ligamente… etc stând încordat vreme îndelungată într-o poziție nouă. Cele vreo 30 kg în plus față de standardul medical n-au ajutat.

În linii mari totul e în regulă, însă trebuie să accelerez ritmul în care slăbesc. Sau măcar să încep, cum ar spune gurile rele.

De la vizita medicală, din tot ce mi-a zis doctorul mi s-a întimpărit în minte atât: “Te duci la reumatologie!”. Oficial, din acest moment, copiii mi se pot adresa cu apelativul Nenea, iar cunoscuții cu bre.

Capitolul III  (echipament)

Adaugati comentariu