SPORTSTER AGRESIV

H-D Roadster este cel mai nou membru al familiei Dark Custom, iar agresivitatea sa este inspirată din designul minimalist al „cursierelor“ din perioada clasică ’50 -’70.
Primul lucru care surprinde la noul model este atitudinea. Poziția de pilotaj este aproape sportivă, motocicleta având un ghidon jos, la nivelul rezervorului – ceea ce este foarte neobișnuit la un Harley – și o șa monopost puternic profilată, pentru susținerea riderului la accelerări puternice. Rămânând la design, remarcăm lipsa cromului în favoarea vopselei negru-mat – o caracteristică a seriei Dark Custom – aripile minimaliste și jantele din aliaj unice. Acestea sunt nu doar cele mai complicate ca desen, aducând aminte de roțile cu spițe, dar și cele mai ușoare fabricate vreodată de H-D. Roata față are diametrul de 19 inch, iar cea spate de 18 inch. Eșapamentul dublu este scurt și are scuturi termice perforate, la fel ca sportivele de demult. În același spirit, apărătoarea curelei de transmisie este perforată. O notă de hi-tech este adusă de noul ceas de bord care combină turometrul analogic cu vitezometrul digital.
Platforma pe care este construit Roadster este cea a Sportster-ului 1200, căreia i s-au adus modernizări. Chiar dacă performanțele motorului V2 au rămas neschimbate, suspensia și frânele au fost mult îmbunătățite. Furca de
tip cartuș este inversată, de 43 mm și are o cursă generoasă, de 114 mm. În spate găsim două amortizoare de nouă generație, ajustabile în pretensionare, având cursa de 82 mm. La capitolul frâne, Roadster este dotat cu două discuri de 300 mm la roata față, o premieră pentru familia Sportster. Melanj-ul de sportivitate, agresivitate și
nostalgie a epocii clasice este la modă acum, mai ales în rândul publicului tânăr, iar Harley s-a înscris în această tendință cu Roadster, care credem că va fi un succes pentru campania de întinerire a clientelei pe care producătorul american a pornit-o de câțiva ani.

Adaugati comentariu