Drumul spre Romaniacs – ce a vrut să spună autorul ?

Un fotograf cu puține fire albe de păr și multe kilograme în plus se hotărăște că prezența ca spectator la 12 ediții Red Bull Romaniacs e suficientă pentru saltul de la comentator la participant. Iată așadar prima greșeală și povestea pe scurt a acestei aventuri.

O satiră ce prezintă pas cu pas traseul unui om, motociclist cu 0 (zero) experiență în enduro, în încercarea de a se pregăti în mai puțin de 10 luni pentru cel mai dur raliu hard enduro din lume. În ciuda estimărilor unor oameni care se pricep, el speră ca până la start experiența să-i ajungă din urmă încăpățânarea. Obiectivul: trecerea liniei de sosire la nou înființata clasă Atom, destinată amatorilor.

Moș Crăciun și prietenii săi

Pe stilul unui celebru comentator de Formula 1: “Eram la o cafea cu prietenul meu Mario, când am realizat că trebuie să particip la Romaniacs…”. Sorry bro! știu că sună comic, așa era și respectivul de fiecare dată, însă ideea cu participarea chiar a apărut după o discuție mai lungă cu Mario Roman. Decizia finală a venit mai târziu, după o luptă interioară cu propriul instinct de conservare.

 

Cei mai buni oameni dintr-un anumit domeniu au ceva special care se transmite chiar și atunci când merg pe stradă. Și-au găsit vocația și s-au dedicat complet, făcând tot ce era posibil la momentul respectiv. Unii și-au găsit-o mai devreme și au făcut pașii în ordinea corectă și sub îndrumarea potrivită, ajungând la performanțe de top la vârste incredibile. 

Adrian nu e unul dintre ei, însă ocazia de a se așeza la start cu cei mai buni din lume l-a motivat suficient încât să se renunțe la programul de freelancer și somnul de după amiază pentru un regim general aspru, specific unui sportiv. Încă nu știa ce presupune asta.

Capitolul II

Adaugati comentariu